Aşkın ve sadakatin en iyi simgesi

İnsanlığın en eski çağlarından beri pırlantaya ayrı bir önem verilir. Dünyanın en sağlam taşı olmasının yanı sıra en nadir ve parlak taşlarından biri olması da bunda etkili olmuştur. 

Pırlantanın bilinen en genel anlamı aşk ve sadakat ile ilgilidir. Yıllardır aşkını dile getirmekte güçlü çeken insanoğlunun en temel başvuru aracı olmuştur. Ve dillere destan aşk hikâyelerinde karşımıza sadece yüzük değil kolye olarak da çıkar.

Pırlanta kolye hediye eden erkeğin amacı aşkını ve sadakatini göstermek, sevdiğinin kalbine girmektir. Hediye sunulan kişi de bu duygulara karşılık veriyorsa hiç düşünmeden kolyeyi boynuna takar. Bu hediye seremonisi çok derin anlamlar taşır. Kalbin hemen üzerine gelen pırlanta kolye, aşkın kalbin en derininde yer bulduğunun bir göstergesidir. Yani gerçek bir aşıksanız bulabileceğiniz en anlamlı hediyelerden birisi pırlanta kolyedir. Aşkın ve sadakatin bundan iyi simgesi olamaz. Özellikle bir gelinin düğün günü mutlaka boynunda taşıması gereken en değerli parça, bir pırlanta kolyedir. Gelinin zarafetine zarafet katacak ve aranızdaki ölümsüz birlikteliğin nişanelerinden biri olacak pırlanta kolye, en güzel biçimiyle en özel gününüzde yanınızda olacak.

Pırlanta kolyelere en eski medeniyetler aşkın yanında başka anlamlar da yüklemişlerdir. Eski Yunan geleneğinde tanrıların gözyaşları olarak kabul edilen pırlanta kolyeler, Romalılarda ise yıldızlardan kopan parçalar olarak karşımıza çıkar. Kadim Hint kültüründe ise pırlanta kolyenin insanı hastalıklardan ve kötülüklerden korumaya yaradığına inanılırdı.

Bunun gibi birçok eski kültürde pırlantanın hastalıktan koruduğuna, tanrıların bir parçası olduğuna, evrenin en uzak köşelerinden geldiğine ve bilgelik sağladığına dair inançlar vardı. İnsanlar da bu değerli taşları yanlarından bir an olsun ayırmamak için kolye olarak takarlardı. İşte pırlanta kolyenin en eski anlamlarından biri de budur. Anlaşılacağı üzere pırlanta kolye, en eski devirlerden günümüze bir aşk ve bilgelik sembolü olarak gelmiştir.

Şıklık ve ihtişamını da düşünürsek hediye konusunda biçilmiş kaftandır bile denilebilir. Pırlanta kolye hediye ederek hem sevdiğinizin güzelliğine güzellik katacak hem de aşkınızı tüm dünyaya duyuracaksınız. Ayrıca eski kültürlerin de haklı çıkma ihtimalini hesaba katarsanız sevdiğinize evrenden bir parça ve bilgelik de vermiş olacaksınız.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Etiket

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !