Düzenli seks yap sağlıklı kal

Cinsellikte - Düzenli seks yap sağlıklı kalAraştırmalar, cinsellikte düzenli seks yapmanın insanların kendilerini sağlıklı hissetmelerine ve öyle görünmelerine yardımcı olabileceğini göstermiştir.


Modern hayatın gerekleri kuşkusuz listelenemeyecek kadar çok. İş hayatı, günlük işler, ev işleri. Bu türe nedenlerle cinselliğe zaman ayırma konusunda zorluk yaşayanların evlerinde birkaç tane yatak odası hazırlamaları ve aşka zaman ayırmalarını önemle tavsiye ediyoruz.


Günün erken saatlerinde seks? Hiç fena olmaz...

Seksin çoğunlukla gece yatakta, tercihen uyumadan önce yapılan bir aktivite olduğu düşünülür. Fakat yoğun bir iş gününün ardından, kimi zaman yeterli enerjiniz kalmayabilir. Bu yüzden size tavsiyemiz günün erken saatlerini tercih etmeniz.

Cinselliğin kalitesini arttırın

Seks terapistleri, cinselliğin son derece özel bir iletişim olduğundan söz ederler. Sekste kaliteyi arttırmak için, çiftlerin neyin iyi ve kötü olduğunu, neyi isteyip istemediklerini dile getirmeleri gerekmektedir. Cinsellik sadece bedenleri değil, ruhları ve kalpleri de birleştirir. Kalite arttıkça sıklık da yükseliyor tabiiki. Akla gelen diğer bir soru ise çok seksin iyi seks midir? Kişi kendini ve partnerini ne kadar iyi tanırsa cinsel deneyimi daha etkin ve güzel yaşama fırsatı yakalar. Cinsellikte Zirve konusunu "skor' yönünden değil de "duygusal' yönden ele alacak olursak cinsel yaşantımız o denli kaliteli olur.

Cinsellik için doğru ortamın yaratılması: Atmosfer

Cinsellik için gerekli ortamın yaratılması loş ışık ve hafif müzikten ibaret değildir. Doğru atmosferi oluşturmak konsantrasyonu günlük yaşamdan sevişme serüvenine doğru kaydırmak ses tonunuzdan tutun da zamanı, yeri, duyuları ve psikolojiyi doğru biçimde kullanmaya bağılıdır. Altı aydır gelmesini beklediğiniz tatil herhangi bir plan yapmadan eğlenceli olur mu? Elbette hayır. Doğru adımlar ve planlama yapmazsak bir felakete bile sebep olabilir. Sürpriz bir seks fantastik olabileceği gibi, çok fazla ve karmaşık plan yapmak bekleyişe neden olabilir. Atmosferin bu geçiş için uygun olup olmadığına emin olun.

Eğer çocuklarınız varsa ya da uzun saatler çalışıyorsanız, muhtemelen seks yapmaya zaman yaratmak için program yapmaya ihtiyacınız olacak demektir.

İstek ve gereksinimlerinizi dile getirin

Eşinizle cinsellik konusunda her açıdan ayni görüşleri paylaşmıyor olabilirsiniz. Cinsel iletişim sadece sözcüklerin uygunsuzluğu nedeniyle bile zorlaşabilir. Siz ve partnerinizin doğru sözcükleri kullanacağınız ortak bir dil istek ve gereksinimlerinizi dile getirmenizi ve doğru bakış açısını yakalamanıza yardımcı olacaktır. Seksüel memnuniyetinizle kumar oynamaktansa konuşmaya başlayın.

Tensel zevkin önemi

Dokunmak insana özgü iletişim biçimleri arasında en etkili ve ilgili uyarandır. Dokunuş insanlarda sadece baştan çıkartıcı değil, sakinleştirici ve güven verici bir etki yaratır. Bazense dokunuşlar endişe ve panik kaynağı olabilmektedir. Dikkatli ilerleyiş,doğru dokunuşlar,karşınızdakini rehberliği,daha az erotik olandan daha fazla erotik olana doğu ilerlemenize olanak verir.

Seks için zaman yaratma nedenleri

Araştırmalar, düzenli seksin insanların kendilerini sağlıklı hissetmelerine ve öyle görünmelerine yardımcı olabileceğini göstermiştir. Aşık olduğunuz zaman vücudunuz beyninizde, korku ve stresi azaltan birtakım salgılar. Cinsellik, beyinde endorfin üretimini arttırır. Bu kimyasal molekül, dopamin ve serotoninle birlikte zevk hormonları olarak sakinlik verir tatmin hisleri yaratır. Cinsellik keyif maddesidir. Endorfin, serotonin ve dopamin coşku yaratır. Beş duyu organı, okşanmakla, yemekle, içkiyle uyarıldığında bu duyular doğrudan beyne ulaşır.

Düzenli bir cinsel yaşam acıları azaltır. Cinsel tatmin acı eşiğini yükseltir. Bu da endorfinin etkilerinden biridir. Cinsel ilişkinin gevşetici etkisi, kas çekilmelerinde meydana gelen acıları da hafifletir.

Düzenli cinsellik olumlu düşünmeyi sağlar. Orgazm sonucu serbest kalan enerji, olumsuz düşüncelerin ve takıntıların oluşmasını önleyip olaylara olumlu bir bakış açısıyla yaklaşmayı sağlayacaktır.

Ayrıca çiftler arasında güçlü bir etki yaratan kimyasalların üretilmesine neden olur, yağ dokularını ve zayıf kasları azaltan gelişim hormonlarını düzenler. 45 dakikalık bir cinsel aktivitede ortalama 250 kalori harcanır. Bu miktar günlük alınması gereken ortalama 2000 Kcal ile karşılaştırıldığında gayet iyi bir enerji yakma aracı olarak karşımız açıklar. Enerji harcanmasına neden olan cinsellik, düzenli yaşandığında anlamlı bir kalori harcama yolu olarak kendisini gösterir.

Bedenin esnekliğini, canlılığını kaybetmemesi için iyi beslenmenin önemi tartışılmaz. Eğer yağlı ve ağır gıdalarla beslenir, sağlıklı bir beslenme uygulamazsanız hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkilenirsiniz. Gereksiz kilo aldığınızda bedeninizle ilgili endişeleriniz başlar, bedeniyle barışık olmayan bir kişi yatakta asla rahat edemez.

Sağlıklı bir cinsel yaşam için iyi beslenme son derece önemlidir. İyi beslenmek demek dengeli beslenme ve düşük yağ alınımıdır. Dengeli ve az yağlı beslenme ile vücuttaki tüm damarlar ile birlikte, cinsel organlara giden damarlarda en yüksek kan akımını sağlayacaktır. Düzenli bir cinsel yaşamı olan ve de dengeli beslenen kişiler sağlıklıdır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Lütfen spam yapmayın. Tüm yorumlar yönetici tarafından incelenir.

buttons=(Tamam !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha Fazla Bilgi
Accept !